Rögzített egységek

Rögzített egységek

A kültéren és beltérben is alkalmazható rögzített monitorozó egység a rétegződésre kevésbé képes, sekélyebb tavakat és folyókat fix mélységben monitorozó, meglévő tereptárgyhoz vagy egyedileg kialakított konzolhoz rögzíthető szerkezet. A rögzített monitorozó egység alkalmazható szántóföldi műtrágya vagy ipari vegyi anyag beszivárgásának érzékelésére, be és kifolyóknál vízszint monitoringra és víz alatti monitoringra is. Segítségével elektromos eszközök – pl. levegőztetők – ki/be kapcsolása integrálható a WALISE rendszerbe.

Napelemes energiaellátásával folyamatos működésre képes a nap minden órájában – még éjszaka is, de beköthető hálózati tápellátásba is. A Monitoring szolgáltatásba illesztve figyelmeztet, riaszt és akár a beavatkozás automatizálásba is beilleszthető.

A Monitorozási szolgáltatásba kapcsolva valós időben láthatóvá válhatnak a víz alatti fontosabb biológiai folyamatok. Trendek és összefüggések akár napokra előre láthatóvá válhatnak.

Üzemeltetése egyszerű, nem igényel speciális betanulást.

Gyakori kérdések

Miért kellene Nekem ilyen?

  • Akár napokkal előre láthatóvá válhatnak a tömeges halpusztulást kiváltó oxigénhiányos folyamatok.
  • Láthatóvá válhatnak az időjárás és a jó vagy rossz gazdálkodási beavatkozások oxigénhiányt okozó folyamatai.
  • Kiderülhet, hogy mi segíti és mi öli meg a tavat, és kiderülhet, hogy mi jó és min javasolt változtatni.

Mekkora tóra javasolják?

A vízmélység nem jelent korlátot. Egészen sekély vizekre is elhelyezhető a tó műtárgyaira, egyedi konzolokra vagy víztestet környező talajokra is telepíthető. Bármely tóhoz megfelelő lehet az adott alkalmazási célra.

Hány darab kell belőle tavanként?

Minden tó, minden folyó egyedi. Egyedi problémákkal és egyedi gazdálkodói célokkal. Ezért nem létezik ökölszabály arra nézve, hogy hány darab kell tavanként, hanem kollégáink az alkalmazási célokhoz illeszkedve ingyenesen segítenek meghatározni, hogy melyik egységből, mely pontokon, hány darabra is lenne szükség. Vegye fel bizalommal a kapcsolatot kollégáinkkal, egy kötelezettségmentes, ingyenes egyeztetés céljából.

Mást szeretnék monitorozni vele. Lehet?

Igen, lehet. Az egységhez számos paraméter mérésére alkalmas szenzor illeszthető (vízszint mérő, klorofill, nitrát, nitrit, ammónia, talaj NPK, zaj, CO, CO2, NH3, stb.). Egyeztetés céljából lépjen bizalommal kapcsolatba kollégáinkkal.

Mennyibe kerül?

Árajánlatkérés esetén keresse forgalmazóinkat bizalommal.

Kezdje el használni Ön is a Walise-t!